Bedevaart Lourdes LO1962 - dag 1

dinsdag 7 mei 2019 | Judith Horstink


Onze chauffeur komt keurig op tijd voorrijden. Om 3:30 uur rijden we weg uit Enter richting Maastricht. Er klinken opgewonden stemmen, die al snel rustig worden. Nog even een paar minuutjes de ogen dicht.... de rit gaat heel snel, het lijkt wel of de chauffeur een stukje heeft overgeslagen. Op het vliegveld verloopt alles voorspoedig. Iedereen kan zonder problemen inchecken en door de douane. Al snel zitten we allemaal achter een kopje koffie. Rond 9 uur zit iedereen in het vliegtuig en vliegen we maar Lourdes.

Als we zijn geland volgt er nog een korte busreis naar het hotel. Eerst een warme maaltijd, wat smaakt die heerlijk. De kamers worden verdeeld en we kunnen even bijkomen van de reis. Nadat we de koffer hebben uitgepakt vertrekken we naar het Heiligdom. Hier steken we een groepskaars aan en krijgen we een korte rondleiding over het heiligdom. We lopen over het plein en zien het beeld van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en de Rozenkransbasiliek. De groep valt even stil. We beginnen in de Bernadette kerk met een Welkomstviering. Iedereen die mee wil zingen, neemt zitting in het koor. Af en toe zien we een iemand knikkebollen, het was een lange dag.

Daarna gaan we in stoet door de grot. We raken de wanden in de grot aan en proberen het Lourdeswater bij de bron aan te raken.
Dan weer richting het hotel voor weer een warme maaltijd. En dan komt toch dat dipje. Het was een lange dag. We doen op tijd de pyjama aan en de luikjes dicht. Dat borreltje in de bar, doen we morgen.