Bedevaart Lourdes LO1962- dag 2

woensdag 8 mei 2019 | VNB- redacteur

Vandaag woensdag 8 mei begonnen we de dag na een goede nachtrust met de Internationale Hoogmis.

Een bisschop uit Polen ging voor in de Hoogmis. Vele pelgrims vonden deze mis erg indrukwekkend, mede door het opluisteren van een Pools harmonieorkest. Na de viering werden er kaarsen opgestoken tegenover de grot en werd er bij de kraantjes water gehaald.

In de middag was er geen tijd om te rusten want we gingen direct door naar de boeteviering. De viering werd voorgegaan door Zehr Bas Rentmeester en José Rustemeijer. Aan het eind van de viering was er gelegenheid om de biecht af te laten nemen. Om 19 uur stond er een heerlijke 4gangen diner op ons te wachten.

‘s avonds namen we deel aan de Mariale Lichtprocessie. Een groepje pelgrims en vrijwilligers zongen mee in het koor. Mevrouw Timmermans(een zorgpelgrim) die voor de 65e keer in Lourdes was mocht voorgaan in het gebed tijdens de Rozenkrans.Al was het de hele dag al erg rustig in Lourdes, toch deden veel landen mee aan de processie.Nadien gingen de meeste terug naar het hotel. Ook waren er een aantal pelgrims die nog een drankje gingen doen op een van de vele terrassen.