Belevingsreis Rome - Dag 17 RO1980

maandag 29 juli 2019 | Geertje Houben

Gisteravond in hotel Rocco gedineerd. Als voorgerecht kregen we twee grote bollen mozzarella op een royaal bedje van parmaham. Daarna een tweede gerecht: tagliatelle Bolognese ( een redelijke grote schaal) en penne pasta met een romige vleessaus (ook een grote schaal). Er werd flink van gegeten. Je kunt maar voldoende calorieën tot je nemen want je weet niet wat er verder nog komt. Er kwamen 2 flessen witte wijn en 2 flessen rosé op tafel en 4 grote flessen water. En dat voor 7 personen. Daarna kwam een derde gerecht, schalen met rundvlees en rucola en een grote schaal met fricandeau en frietjes. Fietsers kunnen goed eten maar dit was meer dan overdadig. Verkeerde inschatting?

Het toetje ging er nog in. Dat vult de gaatjes zegt men. U hoort en leest dat we niets te kort komen. En na het diner, u gelooft het of niet maar alle flessen waren ook leeg. Dat belooft wat voor de dag van vandaag.

De opdracht voor vandaag was: probeer een foto te maken van drie generaties. Moet toch niet te moeilijk zijn. Maar de Italianen willen toch niet zomaar op een foto. Men moest nog wel wat capriolen uithalen voordat deze opdracht klaar was.

Na het ontbijt weg voor de eerste 24/27km. Dat was nog een hele pittige klim naar de koffiestop. Maar om 10.00 was iedereen er. Voor de laatste keer die heerlijke koffie. Veel beter dan in de hotels en dan die krentenbollen. Iedere dag gingen er krentenbollen mee in een zakje samen met een banaantje.

Na de koffie de lunch in het dorpje Stimigliano. Wat een mooi plekje en wat een welkom. Hetzelfde oude baasje was er weer en heette ons van harte welkom in het Engels. Hij kende ons nog van vorig jaar. We hebben wat broodjes met gebakken ei uitgedeeld en punsailies. Het oude baasje had zelfs een vertaalapp. op zijn telefoon en wees ons een toilet en water. Wat een vriendelijkheid. Er werden zelfs telefoonnummers uitgedeeld alleen weten we nog niet zo goed wat daar de bedoeling van is. Later brachten ze ons nog biologisch geteelde tomaten en pruimen.

In het kerkje hebben we nog wat heiligen gescoord. O.a. Petrus; Johannes en Damianus (Damianus waren we al eerder tegengekomen).

Wouter heeft het ave Maria gezongen. Een mooi moment.

Toen op naar de allerlaatste theepauze. Op een groot plein in de schaduw een fruitsalade en yoghurt gegeten en toen rap naar het hotel. Morgen komen we in Rome aan. Nog 40 km. te gaan.

We zullen morgen vertellen hoeveel lekke banden we totaal hebben gehad. Vandaag kwamen we al tot het totaal van 15. Morgen het definitieve resultaat.

 

Geschreven door Geertje Houben.