Fietsreis Lourdes en Santiago -HS1981 Dag 18 en 19

woensdag 28 augustus 2019 | Deelnemer HS1981

Burgos, deze ochtend starten we niet met fietsen maar met een bezoek aan de stad en de kathedraal. Niet verkeerd om een keer het ritme te onderbreken en zeer de moeite waard.

Maar op de pedalen is toch wat we graag willen en we fietsen verder.  De catering had in Iglesias weer een lekkere lunch klaar staan en geregeld dat de kerk open werd gemaakt. De inwoners van dit leuke dorpje probeerden een praatje met ons te maken en waren duidelijk trots op hun kerk. Wij genoten er van een momentje rust en van het lied: You Raise me Up.

Drie generaties op de foto zetten, dat is een ander ding dat we vandaag geprobeerd hebben, viel heus nog niet mee, maar we hebben er veel plezier om gehad en de resultaten kunt u bewonderen bij de foto’s. Ook kunt u meegenieten van de prachtige natuur, de Spaanse hoogvlakte.

Van Fromista waar we onder andere de waterval van het Canal de Castilla gezien hebben, gaan we op weg naar Leon. We ontmoeten steeds vaker wandelaars op de route en fietsen er velen voorbij. Het is toch best bijzonder dat zovelen dit pad bewandelen, vandaag in een droog land met weinig schaduw.

Bij aankomst in de stad Leon drinken we eerst een drankje met elkaar op het plein voor het Hospederia Monastic Pax, het was opnieuw een prachtige dag.