bedevaart Fatima - FL1990 - Dag 4

zaterdag 14 september 2019 |

Zaterdag 14 september

Na ons dagelijks en uitgebreid ontbijt zijn wij lopend richting Aljustrel gegaan en onderweg de kruisweg gebeden. Wij liepen langs een mooi pad tussen de olijfbomenhaarden. De diaken had bij ieder statie mooie teksten gelezen die in het begin goed te verstaan waren want later werd het steeds drukker. Er kwamen vele groepen steeds bij. Wij hebben ook de plek gezien waar de Engel van de Vrede is verschenen aan de drie kinderen. Daarna zijn wij naar de geboortehuizen geweest van Francisco, Jacinta en Lucia. Voor de terugweg naar het hotel hebben we gekozen voor de toeristische treintje om weer op tijd te zijn voor de lunch.

Direct daarna stond de bus van VNB ons te wachten voor vertrek naar Tomar om de convent van Christus te bezoeken. Die werd in de 12de eeuw gesticht door de Orde van de Tempeliers. De beroemde ronde kerk is gebouwd na het model van de Rostkoepel in Jeruzalem. Het is een imposant groot gebouw met meerdere stylen en veel kunstwerken. Wij kregen van de diaken Hans een interessant uitleg over de verschillende ruimten en het leven van de paters destijds.

Na afloop hebben wij nog gezellig met ons groep wat gedronken met een lekkere Portugese koek. Terug met de bus naar het hotel hadden wij tijd om te rusten en op te frissen voor ons dagelijks en heerlijk 3 gangen diner.

Als afsluiting deze keer geen gebed maar gezamenlijk het Fatima-lied gezongen!
Het was weer een gezellige en leerzame dag.