Bedevaart Duitsland, Polen,Tsjechiƫ - PO1901-Dag 6

zaterdag 14 september 2019 |

Vanmorgen werden wij om zes uur gewekt, vanaf kwart voor zeven mochten we ontbijten en om acht uur vertrokken wij te voet naar de Sint Barbara kerk in het centrum van Krakau. De kerk van de Heilige Barbara is bekend om haar architectuur en kunstschatten en behoort tot de karakteristieke bouwwerken in het centrum van Krakau. De historie is niet volledig te achterhalen maar waarschijnlijk is de kerk gebouwd als kerkhofkapel van de naastgelegen veel grotere Mariakerk.

Van 9 tot 10 uur vierden wij hier de eucharistie. Wij hoorden uit het Heilig evangelie van onze Heer Jezus Christus volgens Johannes wat Jezus zei tot Nikodemus: Nooit is er iemand naar de hemel opgeklommen tenzij Hij die uit de hemel is neergedaald. En deze Mensen zoon moet omhoog worden. geheven zoals Mozes eens de slang omhoog hief in de woestijn. Opdat ieder die gelooft in Hem eeuwig leven zal hebben. God heeft zijn Zoon niet naar de wereld gezonden om de wereld te oordelen, maar opdat de wereld door Hem zou worden gered. Wij genoten na de eucharistieviering van een heerlijke kop koffie met gebak op een terras langs het grootste marktplein van Krakau.

Uit de toren van de Mariakerk klinkt overdag ieder uur in alle vier windrichtingen trompetgeschal. Dat is een overblijfsel uit de tijd dat vanuit de hoge toren moest worden bepaald of het voldoende veilig was om de stadspoorten te openen. Van half 11 tot half 3 hebben we een uitgebreide stadswandeling gemaakt onder leiding van een Nederlandstalige gids die op een humoristische wijze kon vertellen over de historische bouwwerken. Onder andere blijkt er naast de 139 katholieke slechts 1 protestantse kerk in Krakau te zijn.

Na de heerlijke warme lunch kon ieder van ons naar eigen inzicht de middag vullen tot het diner om 7 uur ' s avonds.