VERKLARING VAN DE CURATOR OVER DE REISVOUCHERS

dinsdag 16 maart 2021

Op 9 maart jl. is Stichting VNB failliet verklaard met benoeming van de heer H.J. School – werkzaam bij BG.legal – tot curator. Het volledig afwikkelen van een faillissement kan geruime tijd in beslag nemen. Het faillissement heeft onder andere tot gevolg dat de termijn van een jaar – waarbinnen de Corona vouchers aan de gedupeerde reizigers uitbetaald zouden worden – komt te vervallen. Vanwege het faillissement neemt de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) de uitbetaling van deze Corona vouchers namelijk over. De curator verstrekt de gegevens van alle gedupeerde reizigers aan SGR. Indien u de voucher eerder al aan VNB heeft verstrekt, wordt deze voucher door de curator aan SGR overhandigd. U hoeft hiervoor op dit moment zelf dus geen actie te ondernemen. SGR gaat vervolgens alle gedupeerde reizigers zelf berichten over de te doorlopen procedure. SGR heeft verzocht om hierover niet zelf contact met hen op te gaan nemen vanwege de drukte en dus eerst het bericht van SGR af te wachten.

Voor uitbetaling van uw voucher door SGR is het belangrijk dat uw voucher voldoet aan de door SGR gestelde voorwaarden. De uitkering vindt plaats conform de garantieregeling van SGR. Meer informatie hierover vindt u terug op de website van SGR: https://www.sgr.nl/reisorganisaties/garantieregeling/. De termijn waarbinnen uw voucher aan u uitbetaald zal worden, zal afhankelijk zijn van de doorloop- c.q. behandeltijd bij SGR.

Voor de veel gestelde vragen over de Corona vouchers en de garantieregeling van SGR verwijs ik u naar https://www.sgr.nl/veelgestelde-vragen/. Staat uw vraag hier niet tussen, dan kunt u contact opnemen met SGR via sgr@sgr.nl onder vermelding van ‘Stichting VNB’.

Tot slot: U kunt hier lezen wat SGR zelf gepubliceerd heeft over het faillissement. 

H.J. School - BG.legal
Bij Stichting VNB gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.