Waarom vrijwilliger?

VNB is gebouwd en wordt gedragen door gemotiveerde vrijwilligers

 

Vrijwilliger worden?
Onze reizen worden begeleid door gemotiveerde vrijwilligers met een professionele instelling. Deze vrijwilligers worden voornamelijk, maar niet uitsluitend, ingezet tijdens de bedevaarten naar Lourdes. Pelgrims die deelnemen aan een bedevaart verwachten immers kwalitatief goede begeleiding en verzorging. In principe kan iedereen - ongeacht ziekte of handicap - als pelgrim aan onze reizen deelnemen.

Inzet vrijwilligers
Wij waarderen de inzet en de deskundigheid van onze vrijwilligers en prijzen ons gelukkig dat er nog steeds genoeg belangstelling is voor deze werkzaamheden. De kwaliteit van onze bedevaarten wordt door de gemotiveerde inzet van onze vrijwilligers ten slotte verhoogd. Daarom streven wij er dan ook naar vrijwilligers in te zetten in functies waarbij hun kwaliteiten en vaardigheden het beste tot zijn recht komen. Dit kan een functie zijn in het pastoraat, in de zorg in het zorghotel, als arts, magazijn medewerker, hotelleider, begeleider van de kinder- en jongerenreis of contactpersoon. 

Jongeren
Ben jij jong en wil jij als vrijwilliger mee naar Lourdes? Dat kan! Jongeren vormen namelijk een belangrijke groep binnen onze bedevaarten. Wanneer je ouder bent dan 18 jaar kan je mee als zorgvrijwilliger voor oudere pelgrims. Wanneer je ouder bent dan 28 jaar, kan je mee als groepsbegeleider in de kinder- en jongerenreis. In alle gevallen ontmoet je tijdens het werken en in je vrije momenten leeftijdsgenoten. Wij zorgen ervoor dat je Lourdes kunt ervaren op een manier die bij jou past.

Contactpersoon
Wilt u graag mensen enthousiasmeren om mee te gaan op bedevaart? Dit kan binnen uw parochie zijn, maar ook binnen het dorp of vereniging waarin u actief bent. Wij stellen samen met u een reis samen en zorgen ervoor dat de reis gerealiseerd kan worden. 

Functietarief
Vrijwilligers die worden aangesteld in functie tijdens een Lourdesbedevaart betalen allen, ongeacht taak of functie, een (functie)tarief. Een solidariteitsbijdrage om te voorkomen dat de tarieven voor de pelgrims onbetaalbaar worden. In dit bedrag is inbegrepen: vervoerskosten, hotelkosten, reisverzekering en de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. VNB adviseert iedere vrijwilliger een annuleringsverzekering af te sluiten. Ook voor andere bestemmingen wordt een functietarief berekend. 

Informatie 
Heeft u vragen over het vrijwilligerswerk van VNB? Neem contact op met Henk Smits via henk.smits@vnb.nl of bel naar 073 - 681 81 24.

Aanmelden
Wilt u uzelf aanmelden als vrijwilliger? Klik dan hier

Bij Stichting VNB gebruiken we cookies om de website goed te laten functioneren. Bekijk ons cookiebeleid.